Nissan lanseaza o noua generatie de automobile autonome (B2V)

Zilele trecute reciteam un articol despre IOT (Internet of Things) si am realizat ca industria auto a depasit deja acest moment. La inceput cu pornire wireless, webasto, mai apoi cu diferite functii controlate prin comanda vocala, aplicatie mobila sau tableta, iar ulterior cu fel de fel de senzori si dispozitive radar avand rolul de a minimiza efortul soferului in spatele volanului.

Toate acestea reprezinta o cursa nebuna a producatorilor in goana de a produce cel mai „inteligent” vehicul care se poate conduce autonom.

Sa trecem insa la niponii de la Nissan, caci despre ei ne-am propus sa discutam astazi. Se pare ca japonezii au trecut la alt nivel si au introdus un sistem prin care masina „citeste” intentiile soferului prin intermediul undelor transmise  de creierul uman.

Conform celor de la Nissan aceasta tehnologie noua (B2V) are rolul de face doua lucruri. In primul rand, va prezice intentia conducatorului auto de a initia miscari cum ar fi schimbarea benzilor sau accelerarea. In al doilea rand, sistemul va detecta confortul soferului si va regla in mod corespunzator modul de conducere.

In prezent, totul este foarte vag prezentat, iar cei de la Nissan nu au oferit foarte multe detalii, dar video-ul de mai jos va poate ajuta sa va faceti o idee despre evolutia industriei auto…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *